DIETA SPORTOWA

CateringDieta.pl hołduje zasadzie, że formę zaczyna budować się od kuchni. Dlatego bardzo ważne jest, by dieta sportowca była odpowiednio zbilansowana i dostarczała wszystkich składników pokarmowych w odpowiednich proporcjach. Nasi dietetycy na podstawie zebranego wywiadu żywieniowego dostosują menu pod względem uprawianej dyscypliny sportu oraz zapotrzebowania.

  • Dostępne kaloryczności:
    2500, 2800, 3000, 3500, 4000

PRZYKŁADOWE MENU

Śniadanie Przekąska Obiad Przekąska Kolacja
Pomidorki faszerowane pastą jajeczną z indykiem i koperkiem, pieczywo wysokobiałkowe, rzodkiewka, kalarepka, słupki ogórka z kolorowym pieprzem i orzechami nerkowca
Trzywarstowy baton energetyczny z płatkami owsianymi, daktylami i kokosem, twarożek bakaliowy, mus malinowy
Sezamowy indyk na chrupiących warzywach z kiełkami fasolki mung i orzeszkami ziemnymi, pilaw z żółtego ryżu z papryką kolorową, zielonym groszkiem i natką pietruszki, surówka z marchewki i ananasa
Burger wołowy na wstązkach blanszowanej cukini i marchewki, frytki z batatów, sos pomidorowy z nutką chilli, surówka z kolorowej kapusty z papryka, natką pietruszki i kiełkami fasolki mung
Spring rolls z pieczoną łososiem, blanszowanym jarmużem, karmelizowaną marchewką, fenkułem i papryką z nutką chilli, sałatka z wodorostów z makaronem z tapioki, marynowaną rzepą, marchewką i ogórkiem oprószona sezamem, sos cytrusowy